نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

علائم سيري نوزاد چيست و چه زماني بايد غذا دادن به كودك را متوقف كرد؟ يكي از مهمترين دغدغه مادران، شير دادن به نوزاد و حفظ سلامت او است. نوزاد بايد به اندازه مناسب و به دفعات مكرر شير بخورد. معمولاً نوزادان قبل از اينكه به طور كامل گرسنه شوند علائمي را از خود نشان مي‌دهند كه به معني آماده بودنشان براي خوردن شير و يا غذا است. مادران علاوه بر آگاهي درباره علائم گرسنه بودن نوزاد بايد با علائم سير شدن نوزاد هم آشنايي داشته باشند زيرا خوردن شير زياد باعث دل درد و ناآرامي در نوزاد مي‌شود. معمولاً علائم سير شدن نوزاد شامل توقف مكيدن، توقف صداي خوردن، بازيگوشي، رها كردن پستان، به خواب رفتن و… مي‌باشد كه در ادامه به طور كامل درباره آن‌ها توضيح خواهيم داد. براي دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع: علائم سيري نوزاد

علائم سيري نوزاد

بسياري از زناني كه براي اولين بار مادر شدن را تجربه مي‌كنند، در مقابل نوزادشان دست و پايشان را گم مي‌كنند و يا زبان نوزادشان را نمي‌دانند. اين كه نوزاد كي گرسنه است و يا كي سير شده دركش براي برخي با دشواري هايي همراه است. حتما مقاله نوزاد تازه متولد شده را بخوانيد، در ادامه برخي از نشانه‌هاي سيري نوزادان را آورده‌ايم.

1- توقف مكيدن پستان

اولين نشانه‌اي كه مي‌توان آن را به معني سير شدن نوزاد در نظر گرفت، توقف مكيدن پستان يا شيشه شير است. در مواردي ممكن است نوزاد پستان را رها كند، اگر مادر پستان را درون دهانش قرار دهد و نوزاد گرسنه باشد دوباره آن را مي‌مكد اما اگر پستان درون دهان نوزاد قرار داده شد و شير نخورد به معني سير شدن نوزاد است. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه شير دادن به نوزاد كليك كنيد.

2- كند‌تر مكيدن

هنگامي كه نوزاد گرسنه است، تند تند پستان مادر يا شيشه شير را مي‌مكد اما زماني كه نوزاد در حال سير شدن است كم كم سرعت مكيدن خود را آهسته و كندتر مي‌كند. اين كندتر مكيدن پستان مي‌تواند از علائم سيري نوزاد باشد.

3- بازيگوشي از علائم سيري نوزاد

زماني كه نوزاد گرسنه باشد، تنها دغدغه‌اش سير كردن شكمش است و هيچ فعاليت ديگري انجام نمي‌دهد و تحت هيچ شرايطي نمي‎توان حواس نوزاد را به چيز ديگري پرت كرد. به همين ترتيب وقتي نوزاد سير شود و ديگر ميلي به خوردن غذا نداشته باشد كم كم شروع به بازيگوشي و ارتباط با محيط اطرافش مي‌كند.

4- خوابيدن

يكي از علائم سيري نوزاد ، خوابيدن در هنگام شير خوردن است. در مواردي پيش مي‌آيد كه نوزاد در هنگام شير خوردن مي‌خوابد، اين خوابيدن به معني سير شدن نوزاد است. در چنين حالتي بهتر است نوزاد را براي خوردن ادامه شير بيدار نكنيد زيرا هر وقت كه گرسنه باشد دوباره بيدار مي‌شود.

5- علائم سيري نوزاد | تغيير در شيوه مكيدن

زماني كه نوزاد گرسنه باشد به طور واضح پستان را براي خوردن شير مي‌مكد. در صورتيكه نوزاد به اندازه كافي شير خورده باشد ممكن است فشار كمتري به نوك پستان وارد كند تا شير خارج شود و يا ممكن است به جاي مكيدن، پستان مادر را گاز بگيرد يا بازيگوشي كند.

6- قطع شدن گريه نوزاد

از آنجايي كه تنها راه ارتباطي نوزاد با دنياي اطراف خنده و گريه كردن است نوزادان معمولا گرسنگي خود را با گريه كردن نشان مي‌دهند. به همين ترتيب وقتي نوزاد سير شود گريه كردنش متوقف مي‌شود. از اين جهت مي‌توان قطع شدن گريه را نشانه‌اي از سيري نوزاد در نظر گرفت. زماني كه نوزاد در حين شير خوردن است و همچنان گريه مي‌كند مواظب باشيد كه كودك را به درستي در آغوش گرفته باشيد زيرا مكيدن نادرست پستان و گريه كردن در هنگام شير خوردن باعث ورود هوا به داخل معده نوزاد و نفخ مي‌شود.

7- علائم سيري نوزاد | لبخند زدن

تشخيص لبخند زدن به دليل سير شدن از غذا در ماه‌هاي اول تولد ممكن است كمي دشوار باشد، با اين حال نوزادان پس از 4 ماه از اين كه سير شده‌اند احساس رضايت و شادي مي‌كنند و كمي لبخند مي‌زنند. علائم سيري نوزاد در ماه هاي پس از دو الي سه ماهگي راحت‌تر شناسايي مي‌شوند.

8- رد كردن شيشه يا پستان

كودكي كه سينه مادر (شيشه شير)اش را پس مي زند و با اصرار مادر باز هم صورتش را برمي‌گرداند ويا با دست پس مي زند، يعني سير شده است. اگر بعد از سه بار اصرار سينه شما را پس زد، اطمينان داشته باشيد كه سير شده است.

9- از بين رفتن نشانه‌هاي گرسنگي

لزوما همه نوزادان علائم و نشانه‌هاي يكسان ندارند اما هنگامي كه پس از شير دادن، نشانه‌هاي گرسنگي مانند بي‌قراري، گريه كردن، مكيدن دست، نق‌نق زدن، كشيدن لباس مادر و… رفع شد، مي‌توان نتيجه گرفت كه نوزاد سير شده است. به طور كلي بهتر است به مجموعه علائم جهت متوجه شدن سيري نوزاد توجه شود، نه صرفا به يك علامت يا نشانه خاص. براي اطمينان بايد با توجه به سن نوزاد، تعداد دفعات شير خوردن نوزاد را نيز رعايت كنيد.

همچنين در صورتي كه در تشخيص علائم سيري نوزاد خود و شيوه‌هاي مراقبتي با مشكلاتي مواجه هستيد مي‌توانيد با بهره بردن از مشاوره كودك در راستاي سلامت جسمي و رواني فرزند خود گام برداريد. در همين راستا مركز مشاوره كودك ني ني مايند با داشتن مشاوراني برجسته در زمينه كودك آماده هرگونه خدمت رساني به شما عزيزان به صورت مشاوره تلفني و حضوري مي‌باشد.

سخن آخر

شما بعد از مدتي متوجه رفتارها و خواسته هاي نوزادتان مي‌شويد. اما تا قبل از آن بايد با نشانه هاي گرسنگي و سيري او آشنا شده و نيازهايش را برطرف نماييد. والدين با دريافت مشاوره و راهنمايي هاي لازم براي نگهداري از نوزاد مي‌توانند به راحتي از لحظات شيريني بودن كنار فرزندشان لذت ببرند.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول درباره علائم سيري نوزاد

آيا مكيدن هميشه نشان‌دهنده گرسنگي است؟

درست است كه يكي از بهترين علائم گرسنگي كودك مكيدن است، اما مكيدن هميشه به معني گرسنه بودن نيست. مكيدن مي‌تواند به دليل بازتاب‌هاي زيستي نوزاد يا حتي به دليل رفع احساس خارش لثه و دندان‌هاي نوزاد باشد. همچنين برخي از نوزادان جهت ايجاد آرامش خود و بازيگوشي شروع به مكيدن مي‌كنند. در نتيجه مكيدن انگشت يا مكيدن هرچيز ديگر شاخص و ملاك تشخيصي صحيحي نيست.

ميزان شير مورد نياز هر نوزاد چه مقدار است؟

همانطور كه بزرگسالان به اندازه حجم معده‌شان غذا مي‌خورند، نوزادان هم به اندازه حجم معده‌شان شير مي‌خورند. زياده روي در خوراندن شير به نوزاد مي‌تواند باعث آسيب به معده و دستگاه گوارش نوزاد شود. بهترين راه براي اينكه متوجه شويد نوزاد به اندازه شير مي‌خورد يا نه اين است كه وزن گيري خوب و طبيعي داشته باشد.

آيا مي‌توان در هنگام خواب نوزاد به او شير داد؟

نوزاد در روز‌هاي اول تولد زياد مي‌خوابد، به طوريكه 80 تا 85 درصد از شبانه روز را خواب است. بهتر است در ماه اول، نوزاد را در طول شب هر 4 ساعت يك بار بيدار كنيد و به او شير بدهيد. در هنگام روز هم بهتر است هر دو ساعت به نوزاد شير داده شود.

منبع: علائم سيري نوزاد

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/7/2  ] [ ۰۹ ] [ ninimind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 7
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب